Energie akkoord
15730
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15730,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Energieakkoord

Via wet- en regelgeving wordt bepaald dat ondernemers energiebesparende

maatregelen moeten nemen. Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling, spaart kostbare grondstoffen en het bespaart ook nog eens geld. Dit wordt momenteel door de overheid gehandhaafd (Lees het artikel). Deze bepaling levert voor u als ondernemer ook kansen op. Besparend Nederland adviseert u graag welke maatregelen er van toepassingen zijn voor uw organisatie en helpt u tevens maximaal bij te dragen aan het structureel verlagen van uw energiekosten.

Neem direct contact op

Activiteitenbesluit/ Wet Milieubeheer

Het uitgangspunt van het Activiteitenbesluit is om zoveel mogelijk bedrijven, die invloed op het milieu hebben, onder algemene regels te brengen.Het activiteitenbesluit bepaalt dat inrichtingen (bedrijven),

met een minimaal verbruik van 50.000 kWh elektriciteit of

25.000 m3 gas, verplicht zijn alle energiebesparende maatregelen

te nemen die rendabel zijn. Rendabel is een maatregel die zich binnen vijf jaar terugverdient. Een grootverbruiker kan in sommige gevallen verplicht gesteld worden om een energiebesparingsonderzoek in te stellen.

Om deze handhaving mogelijk te maken is er in december 2015 een erkende maatregelenlijst opgesteld.

Meer informatie over de erkende maatregelen aanpak vindt u op www.infomil.nl/energie.

Europese Energie-Efficiency Richtlijn; afgekort de EED

In 2012 stelde  het Europees Parlement de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) vast. De richtlijn vermeldt de Europese doelstelling van een 20% lagere Europees energieverbruik in 2020. Het bevat zowel verplichtingen voor lidstaten als voor bedrijven. Besparend Nederland helpt u met Artikel 8 van de EED. Dit  gaat over de uitvoering van energie-audits voor  grote ondernemingen.

 

Voor ondernemingen met meer dan 250 FTE, een jaaromzet van € 50 miljoen of een jaarlijks balanstotaal van meer dan € 43 miljoen is de energie-audit van toepassing.

Meer informatie hierover vindt u op: www.rvo.nl/mja.